top of page

HELSINGIN VELODROMI

velodromi.jpg
Helsinki: Yleistä

VELODROMI

Turvallisuussäännöt 

Helsingin velodromi sijaitsee Käpylässä. Rata on 400 metriä pitkä. Kaarteiden kallistus on enimmillään 37,5 astetta ja suorien 16 astetta. Kypärän käyttö on pakollista. Radalla kilpailtiin Helsingin olympialaisissa 1952. Helsingin velodromi tunnetaan yhtenä maailman nopeimmista ulkovelodromeista. Radan pinnoite on erittäin rullaava ja kaarteiden profiili tukee vauhdikasta ajoa. 

Velodromilla on iso katettu katsomo, johon on katsojilla vapaa pääsy kaikissa pyöräilytapahtumissa. 

Velodromilla on kattavat pukuhuone ja WC-tilat. Tarvittaessa kysy lisää tietoa aulan vahtimestareilta. Urheiljiat, jotka kuuluvat Velodrom Finland Ry:n jäsenseuroihin, voivat säilyttää ratapyöriään Velodromin varastossa. 

Urheilijoiden on syytä huomioida, että kosteana radan pinnoite on erittäin liukas eikä radalla ole tällöin turvallista ajaa. 

YLEISTÄ VIIKKO-OHJELMASTA

Veldromi on avoinna kesäisin, toukokuun alusta syyskuun loppuun. Velodromille on vapaa pääsy Helsingin kaupungin avoimilla ratapyöräilyvuoroilla. Avoimet vuorot ovat arkisin ti-pe 08-17 ja la-su 08-12. 

Tarkat päiväohjelmat löydät Helsingin kaupungin sähköisestä varausjärjestelmästä. ​

 

Avoimien vuorojen lisäksi Veldrom Finland Ry:n jäsenseurat ovat vuokranneet kaupungilta lisäaikaa urheilijoidensa harjoitteluun.

 

Tiistaisin klo 17-20

Keskiviikkoisin klo 19-21 (huomioi myös ohjatut harjoitukset!)

Perjantaisin klo 17-19 

Keskiviikkosiin klo 19:00-21:00 velodromilla järjestetään ohjattuja harjoituksia ja harjoituskilpailuja, joissa on vaihtuva teema. Ohjatut harjoitukset ja niiden yhteydessä järjestettävät harjoituskilpailut sopivat sekä ratapyöräilyn aloittelijoille että kansallisen tason kilpailijoille. Lisää tietoa ohjelmasta löydät alta.

Tapahtumakalenteri

KESKIVIIKON ILTOJEN OHJATUT HARJOITUKSET ja HARJOITUSKILPAILUT v. 2022

Keskiviikkoisin velodromilla järjestetään ohjattuja harjoituksia ja harjoituskilpailuja. Harjoituksissa on vaihtuva teema. Voit valita itsellesi sopivan tai tulla tulla kokeilemaan kaikkia. Näissä harjoituksissa tai harjoituskilpailuissa ei tarvitse Suomen pyöräilyn tai UCI:n kilpailulisenssiä. Harjoituksiin on helppo tulla mukaan!

Harjoituksiin ja harjoituskilpailuihin osallistutaan omalla vastuulla. Alaikäiset osallistujat ovat myös harjoitusten ja harjoituskilpailujen aikana vanhempien/huoltajien vastuulla. Järjestäjä ei vakuuta osallistujia, vaan jokainen huolehtii omasta vakuutusturvastaan itse.

Ohjattu harjoittelu alkaa klo 18:30 lämmittelyllä ja rata-ajo alkaa klo 19:00. Ennen harjoitusten alkua käydään läpi päivän ohjelma ja kerrataan radalla ajamisen säännöt. Harjoituksissa opetellaan ajotaitoja ja taktiikkaa. Keskeisenä osana harjoittelua on harjoituskilpailut.

Cycle Club Helsingin ratajaosto vastaa harjoitusten sisällöstä ja löydät heidät Velolta alla mainittuina päivinä kello 18.30 alkaen. 

Teemat 

11.5    Ensimmäinen treeni, tutustumiskerta aloittelijoille (ohjaus: Ossi + Iisa)
1.6    Aika-ajoja; 500 m, 3 km, 4km (ohjaus: Anna)
15.6    Tutustumiskerta aloittelijoille (ohjaus: Iisa)
3.8     Yhteislähtöjä: linja-ajo, pudotusajo (ohjaus: Juho)
10.8    Yhteislähtöjä (ohjaus: Juho)
17.8    Aika-ajoja; 3km, 4km (ohjaus: Jaakko)
31.8    !PERUTTU! PERUTTU! (vetäjän työmatkan vuoksi)

KAUDEN TULOKSET:

Välineet: 

Harjoituksiin tarvitset ratapyörän, pyöräilykypärän ja ajohanskat (kaupungin suositus pandemian hillitsemiseksi). Mukaan kannattaa ottaa myös juomapullo ja riittävästi juotavaa.

Alkuun pääset tavallisella ratapyörällä, jossa on ns. tavallinen kilpapyörän ohjaustanko (sprinttitanko). Takaa-ajoharjoituksissa saat hivenen lisää vauhtia, jos käytettävissäsi on myös erillinen aika-ajotanko. Edistyneemmillä harrastajilla on käytettävissän eri välityksiä sekä työkaluja, mutta ne eivät ole välttämättömiä lajissa alkuunpääsemiseksi. Lämmittelyyn on hyvä olla rullat käytettävissä.

Pyöriä sekä rullia on mahdollista vuokrata harjoituskäyttöön jäsenseuroilta. Jos vuokraat kalustoa, niin olethan ajoissa paikalla. Vuokraus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ota mukaan seuraavat omat varusteet, vaikka vuokraisitkin ratapyörän: pyöräilykypärä, pyöräilykengät ja polkimet.

Tasoryhmät:

Harjoituksiin kuuluu olennaisena osana tasoryhmiin jaetut harjoituskilpailut. Tasoryhmien jako suoritetaan aina tapahtumapaikalla. 

Hinnasto ja ilmoittautuminen:

Ohjattuun harjoitukseen ja kilpailuun

Kertamaksu 10e (5e Velodrom Finland Ry:n jäsenseurojen urheilijoille). 

Ilmoittautuminen: Suoritetaan SuomiSport järjestelmän kautta - HUOM! Toiminto ei ole vielä käytössä, toiminta on toistaiseksi maksutonta ja ilmoittautuminen suoritetaan tapahtumapaikalla 

Kalustovuokraus on mahdollista:

Klassinen ratapyörä "kaunotar", 10e/kerta. 

Moderni ratapyörä "kilpuri", 15e/kerta. 

Säävaraus: 

Harjoitukset pidetään säästä riippumatta. Sateen yllättäessä tehdään oheisharjoittelu rullilla ja loikkatreeninä. Voit halutessasi varata juoksukengät mukaan, mutta ilmankin pärjää. 

Ohjatut harjoitukset

Helsingin Velodromin tapahtumien ja viikkokisojen ohjelmakalenteri

IMG_1022.jpg
IMG_0140.jpg
bottom of page