HELSINGIN VELODROMI

VELODROMI

Helsingin velodromi sijaitsee Käpylässä. Rata on 400 metriä pitkä. Kaarteiden kallistus on enimmillään 37,5 astetta ja suorien 16 astetta. Kypärän käyttö on pakollista. Radalla kilpailtiin Helsingin olympialaisissa 1952. Helsingin velodromi tunnetaan yhtenä maailman nopeimmista ulkovelodromeista. Radan pinnoite on erittäin rullaava ja kaarteiden profiili tukee vauhdikasta ajoa. 

Velodromilla on iso katettu katsomo, johon on katsojilla vapaa pääsy kaikissa pyöräilytapahtumissa. 

Velodromilla on kattavat pukuhuone ja WC-tilat. Tarvittaessa kysy lisää tietoa aulan vahtimestareilta. Urheiljiat, jotka kuuluvat Velodrom Finland Ry:n jäsenseuroihin, voivat säilyttää ratapyöriään Velodromin varastossa. 

Urheilijoiden on syytä huomioida, että kosteana radan pinnoite on erittäin liukas eikä radalla ole tällöin turvallista ajaa. 

YLEISTÄ VIIKKO-OHJELMASTA

Veldromi on avoinna kesäisin, toukokuun alusta syyskuun loppuun. Velodromille on vapaa pääsy Helsingin kaupungin avoimilla ratapyöräilyvuoroilla. Avoimet vuorot ovat arkisin ti-pe 08-17 ja la-su 08-12. 

Tarkat päiväohjelmat löydät Helsingin kaupungin sähköisestä varausjärjestelmästä. ​

 

Avoimien vuorojen lisäksi Veldrom Finland Ry:n jäsenseurat ovat vuokranneet kaupungilta lisäaikaa urheilijoidensa harjoitteluun.

 

Tiistaisin klo 17:00-20:00 velodromilla onkin ratapyöräilyn harjoitteluaikaa Velodrom Finland Ry:n jäsenseurojen urheilijoille.

Torstaisin klo 17:00-20:30 velodromilla järjestetään ohjatut harjoitukset ja harjoituskilpailut, joissa on viikoittain vaihtuva teema. Ohjatut harjoitukset ja niiden yhteydessä järjestettävät harjoituskilpailut sopivat sekä ratapyöräilyn aloittelijoille että kansallisen tason kilpailijoille. Lisää tietoa ohjelmasta löydät alta.

 

TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN JA TULOKSET

Tapahtumiin ilmoittautuminen tapahtuu CCH:n MyClub palvelussa. Joudut mahdollisesti luomaan tunnuksen palveluun ilmoittautumisen yhteydessä, mikä ei vaadi kuin pari klikkausta.

Torstai-iltojen ohjattuihin harjoituksiin voi ilmoittautua aikaisintaan viikkoa ennen kyseistä tapahtumaa ja ilmoittautuminen sulkeutuu harjoituksen alkaessa (torstaisin klo 1730).

Tuloksia:

11.6.2020

25.6.2020

2.7.2020 (tapahtuma siirrettiin sateesta johtuen. Jatkuu 9.7)

9.7.2020

6.8.2020

20.8.2020 eräajoilta

Seuraava tapahtuma:

 
 

TORSTAI-ILTOJEN OHJATUT HARJOITUKSET ja HARJOITUSKILPAILUT v. 2020

Torstaisin velodromilla järjestetään ohjattuja harjoituksia ja harjoituskilpailuja. Harjoituksissa on vaihtuva teema. Voit valita itsellesi sopivan tai tulla tulla kokeilemaan kaikkia. Näissä harjoituksissa tai harjoituskilpailuissa ei tarvitse Suomen pyöräilyn tai UCI:n kilpailulisenssiä. Harjoituksiin on helppo tulla mukaan!

Harjoituksiin ja harjoituskilpailuihin osallistutaan omalla vastuulla. Alaikäiset osallistujat ovat myös harjoitusten ja harjoituskilpailujen aikana vanhempien/huoltajien vastuulla. Järjestäjä ei vakuuta osallistujia, vaan jokainen huolehtii omasta vakuutusturvastaan itse.

Ohjattu harjoittelu alkaa klo 17:30 lämmittelyllä ja rata-ajo alkaa klo 18:00. Ennen harjoitusten alkua käydään läpi päivän ohjelma ja kerrataan radalla ajamisen säännöt. Harjoituksissa opetellaan ajotaitoja ja taktiikkaa. Keskeisenä osana harjoittelua on harjoituskilpailut.

Cycle Club Helsingin ratajaosto (Jaana (sprinttilajit) ja Juho (kestävyyslajit)) vastaa harjoitusten sisällöstä ja löydät heidät Velolta alla mainittuina päivinä kello 17.30 alkaen. 

Teemat (huomioi 16.7 ja 23.7 aloittelijoiden illat!):

4.6 - Ratapyörä ja -pyöräily tutuksi! Ohjattu katsaus ratapyörään ja miten sillä ajetaan velodrom(e)illa turvallisesti. 

11.6 - Sprinttilajit: aika-ajot (500m ja 1km). Lisäksi mahdollisuus ajaa takaa-ajo (2-4km) halukkaille. Pienimmille junioreille seisova 200m.

25.6 -  Kestävyyslajit: Takaa-ajo ja joukkutakaa-ajo. Junioreille nuorisoviesti. Pienimmille junioreille seisova 200m. 

2.7 - Sprinttilajit, eräajo (2.7 vuoro keskeytettiin sateen vuoksi, eräajo jatkuu 9.7 vuorolla)

9.7 - Sprinttilajit, eräajo (keirin ja joukkuesprint siirretään myöhemmäksi) 

16.7 -  Ratapyörä ja -pyöräily tutuksi! Ohjattu katsaus ratapyörään ja miten sillä ajetaan velodrom(e)illa turvallisesti. 

23.7 - Ratapyörä ja -pyöräily tutuksi! Ohjattu katsaus ratapyörään ja miten sillä ajetaan velodrom(e)illa turvallisesti. 

30.7 -Kestävyyslajit: Omniumin osalajit: linja-ajo ja tempopisteajo

6.8  - Kestävyyslajit: Omniumin osalajit: pudotusajo ja pisteajo

20.8 - Eräajoilta

Välineet: 

Harjoituksiin tarvitset ratapyörän, pyöräilykypärän ja ajohanskat (kaupungin suositus pandemian hillitsemiseksi). Mukaan kannattaa ottaa myös juomapullo ja riittävästi juotavaa.

Alkuun pääset tavallisella ratapyörällä, jossa on ns. tavallinen kilpapyörän ohjaustanko (sprinttitanko). Takaa-ajoharjoituksissa saat hivenen lisää vauhtia, jos käytettävissäsi on myös erillinen aika-ajotanko. Edistyneemmillä harrastajilla on käytettävissän eri välityksiä sekä työkaluja, mutta ne eivät ole välttämättömiä lajissa alkuunpääsemiseksi. Lämmittelyyn on hyvä olla rullat käytettävissä.

Pyöriä sekä rullia on mahdollista vuokrata harjoituskäyttöön jäsenseuroilta. Jos vuokraat kalustoa, niin olethan ajoissa paikalla. Vuokraus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ota mukaan oma pyöräilykypärä, pyöräilykengät ja polkimet, vaikka vuokraisit ratapyörän. 

Tasoryhmät:

Harjoituksiin kuuluu olennaisena osana tasoryhmiin jaetut harjoituskilpailut

Hinnasto ja ilmoittautuminen:

Torstain ohjattuun harjoitukseen ja kilpailuun

Kertamaksu 10e (5e Velodrom Finland Ry:n jäsenseurojen urheilijoille). 

Tarkemmat ilmoittautumisohjeet ja -linkki julkaistaan viikkoa ennen harjoituspäivää tällä sivulla. Maksu tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä.

Kalustovuokraus on mahdollista:

Klassinen ratapyörä "kaunotar", 10e/kerta. 

Moderni ratapyörä "kilpuri", 15e/kerta. 

Säävaraus: 

Harjoitukset pidetään säästä riippumatta. Sateen yllättäessä tehdään oheisharjoittelu rullilla. Urheilijoiden on syytä huomioida, että kosteana radan pinnoite on erittäin liukas eikä radalla ole tällöin turvallista ajaa. 

©2020 by Ratapyöräily.info. Proudly created with Wix.com